Your address will show here +12 34 56 78
Over ons
Wie zijn wij?

Wat gestart is als een wild plan van journalistiekstudenten, is uitgegroeid tot een vruchtbaar collectief. Door onze gedeelde masteropleiding kennen wij elkaar goed en weten we wat we aan elkaar hebben. Waar sommige leden uitblinken in het vertellen van geschreven verhalen, zijn anderen gespecialiseerd op het gebied van beeld- en geluidverhalen. Pitch beperkt zich alleen niet tot de traditionele vormen van journalistiek, maar is ook gespecialiseerd in nieuwe online journalistieke technieken. Hierdoor zijn wij in staat om multimediale verhalen aan te bieden.

Wat doen wij?

Wij zoeken naar achtergronden, mensenverhalen en diepte die een nieuwsverhaal context geven. Wij werken in opdracht van nieuwsorganisaties en maken verhalen en reportages passend bij het betreffende medium. Daarnaast kijkt Pitch ook zelf met een verbredende blik naar het nieuws en zoeken wij vervolgens naar media waar we onze ideeën kwijt kunnen. Ook doen wij aan onderzoeksjournalistiek.

Hoe werkt het?

Wij maken van uw ideeën echte journalistieke verhalen. Journalisten hebben vaak veel ideeën, maar helaas niet de tijd en mogelijkheid om ieder idee om te zetten in een verhaal. Pitch is daarvoor de oplossing. Als u een idee heeft voor een journalistiek verhaal, kunt u het aan Pitch uitbesteden. We gaan eerst in gesprek om uw idee goed in kaart te brengen, waarna wij aan de slag gaan om er een verhaal van te maken. Pitch staat altijd open voor uw opmerkingen en aanwijzingen. Ook heeft u de mogelijkheid om de eindredactie te voeren over het verhaal.